GEUR AMBASSADEUR  
line decor
  HOME  :  
line decor
 

volledig overzicht

Geurambassadeur

AGENDA 2017

* * * * *

 

 

 

 

Vorige SPITStijd ITEMS:

         Geurgeluk bij sportongelukjes

* * * * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NH Spitstijd

Sjoerd Hilarius &

Geurambassadeur Claudia De Vos

* * * * *

Maandag 10 juli 2017

Geurkompas bij reiskeuzestress:

waar gaat dat heen?

* * * * *

 

LUISTERLINK Radio uitzending

* * * * *

 GEURKOMPAS bij reiskeuzestress

Wat gaat het dit jaar worden: die verre reis die je wil maken?Je moet kiezen, maar ja alles ziet er zo exotisch uit. Geur kan je een eindje op weg helpen. Snuffel eens aan dit geurkompas. 

Hinoki: Japan

Konichiwa, Ny?yoku shitaidesu? (Goedemiddag, wilt u baden?)

Voor de Japanner is het badhuisritueel een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. De Hinoki, (Latijn: Chameacypraris obtusa) de japanse cipres, hoort daarbij. Toen ik een keer een Japanse collega ontmoette en hij vertelde dat de geur van Hinoki hem dat bijzondere thuisgevoel geeft. Japanners geven hebben voorkeur voor bescheiden, zachte geuren. De Hinoki Cipres heeft die bescheidenheid in zich. 

Toepassing:

Verdamp 2-4 druppels in een aromasteentje, streamer of aromizer.

 Patchouli: India

Namaste!

In India is er een overvloed aan geur te ontdekken. Soms enorm overweldigend. India is een enorm land, en valt niet onder één noemer te plaatsen.

Ga je naar het zuiden, dan vindt je daar Patchouli.

Patchouli (Latijn: Pogostemon cablin) is een geur die de generatie uit de jaren 60 zal herkennen als de geur van de vrijheid! Het boeddhisme, het mystieke oosterse en spirituele gevoel kwam op en in elk alternatief winkeltje kwam je deze geur tegen. Niet zo verwonderlijk: patchouli werd gebruikt om kostbare zijde te beschermen tegen vraat van insecten tijdens de lange overtocht naar Europa. Patchouli komt overigens voor in heel zuid-oost Azië, maar is sindsdien vooral verbonden aan dit speciale Indiase gevoel.En ook handig: naarmate je patchouli langer bewaard verbeterd de geur, net als bij sommige wijnen.  

Toepassing:

Verdamp 2-4 druppels in een aromasteentje, streamer of aromizer. 

Ylang Ylang: Bali

Tropische verassing!

Wie droomt er nou niet van een reis met exotische stranden. Maar er valt in Bali zoveel te zien maar ook zoveel te ruiken!Elke dag zijn er een aantal puja’s Een puja’s is een rituele handeling waar een offer wordt gebracht. Meestal in de vorm van fruit en heerlijk geurende bloemen.

Een van die bloemen is de Ylang ylang (Latijn: Cananga odorata). In Bali noemen ze deze bloem ook wel sandat, en staat symbool voor innerlijke schoonheid. We hebben het al eens eerder over de Ylang ylang gehad, omdat het een afrodiserende geur is. (afl. 14, geuren van de liefde) het ontspant en zorgt ervoor dat je ontvankelijker wordt voor aanrakingen. Niet gek dat deze geur vaak bij Balinese huwelijksceremonies tegenkomt. Biologisch gezien heeft Ylang ylang een rustgevende werking doordat het de hersenactiviteit vertraagd. (stopt piekeren)

 Toepassing:

Verdamp 2-4 druppels in een aromasteentje, streamer of aromizer. Waar te vinden?Wil je de Hinoki cipres zelf eens in het echt zien en de geur ruiken, kan dat gewoon hier in Nederland. Bezoek dan eens Pinetum Blijdenstein. Daar staat de geur, kunst- en bomenroute voor blinden die ik heb gemaakt. De Hinoki staat erbij! De etherische oliën kun je online vinden. Vergeet niet de Latijnse naam te gebruiken! Goede kwaliteit oliën vindt je o.a. bij Sjankara en Oshadi 

Terminologieën

Aromasteentje: meest eenvoudige vorm van verdampen. Absorberend keramiek waarop de olie gedruppeld wordt en de geur langzaam van wordt vrijgegeven.

Streamer: Verdamper met filter waarop de oliën worden gedruppeld met een ventilator om de geur hiervan te verspreiden

Aromizer: Geavanceerd apparaat waar de olie in minuscule druppels wordt verdeeld en in de lucht wordt verspreid.   

* * * * *

WAAR

(Etherische olie, draagolie, geurverdamper)

Kijk o.a. eens bij Sjankara.nl

* * * * *

Meer NEUSnieuws?

Abonneer gratis op de NEUSbrief!

* * * * *