GEUR AMBASSADEUR  
line decor
  HOME  :  
line decor
 

volledig overzicht

Geurambassadeur

AGENDA 2017

* * * * *

AGENDA IN HET KORT

WORKSHOPS / LEZINGEN

FEBRUARI

vrijdag 10 februari

Liefdesparfum

In de liefdesparfum workshop ervaar je zelf het verhaal achter afrodiserende geuren en maak je je eigen 'Liefdesparfum'.

Leuk als Valantijnscadeau!

Kunstproject Heelmeesters

18 september t/m eind januari 2017

exposities kunstproject Heelmeesters

 

Vorige SPITStijd ITEMS:

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NH Spitstijd

Sjoerd Hilarius &

Geurambassadeur Claudia De Vos

* * * * *

Donderdag 26 Januari 2017

SNUFFEN EN SNUITEN

Snotverkouden?

* * * * *

 

LUISTERLINK Radio uitzending

* * * * *

HAATSJIE!!!

Haaatsjiee! En snel roepen we ‘Gezondheid’!

In heel veel landen wordt dit als een soort bezwering tegen aankomende ziektes gebruikt. En ja, de nies kan de aankondiging zijn van een aankomende verkoudheid. Slim systeem: want door niezen verwijder je diverse ongewenste bacteriën uit de luchtwegen. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam. Vroeger gebruikte men zelfs SNUIFdozen hiervoor om dergelijk prikkels op te wekken. Prikkelende stoffen, zoals snuiftabak werden daarvoor gebruikt. Napoleon was er dol op. Het maakte hem alert en strijdvaardig. In de SNUIFdoos die ik heb ontworpen (een mini kunstobject met geur) vind je zijn lievelingsgeur: ‘Eau de l’Empereur’.

Wanneer we niezen wordt er ons reuk-waarschuwingssyteem aangesproken: ons trigomenale systeem. Het betekent dat er ongewenste stoffen binnen dringen. En dan niezen we. Peper is een bekend voorbeeld van het veroorzaken van een nies.

Als we niezen is dat dus een goed teken: ons lijf doet z’n best van de rommel af te komen, weg ermee! Dat is gelijk het signaal dat we moeten opletten. Daarom dan aan de extra vitamines, rust en een beetje hulp van natuurlijke middelen.

WAT?

Wat kies je dan? Eucalyptus! Het is een van de beste geuren (etherische olie) die je hierbij kan bij staan. Het is slijmoplossend, bacteriedodend en antiviraal. Goed ook om in de lucht te verspreiden als er een epidemie is en je omgeven bent met zwevende stafylokokken. Het remt de vermenigvuldiging van verkoudheidsvisrussen. Gebruik het in je (werk) omgeving: in een streamer of aromizer of als dat niet haalbaar is op jezelf (op een tissue: NOOIT puur gebruiken).

Er zijn enorme hoeveelheid verschillende eucalyptussoorten. Maar de meest gebruikten voor verkoudheid is de Eucalyptus globulus of Eucalyptus radiatia. De Eucalyptus Smithii variant is een van de mildste eucalyptussoorten: heel geschikt voor kinderen of diegene die de ‘gewone’ eucalyptus te sterk vinden.

HOE?

Als het het allemaal gelezen hebt en je voelt een nies opkomen: lekker doen. En dan daarna je stoombadje klaarmaken. De aloude kom met heet water met daarin druppel eucalyptusolie en een handdoek over het hoofd. Gezondheid!

Meer tips

Luister en lees ook nog eens AFL. 1 over verkoudheid van

HihaHilarius en de Geurambassadeur

* * * * *

WAAR

(Etherische olie, hydrolaten, Streamers/ aromizers)

Kijk o.a. eens bij Sjankara.nl

* * * * *

Meer NEUSnieuws?

Abonneer gratis op de NEUSbrief!

* * * * *