GEUR AMBASSADEUR  
line decor
  HOME  :  
line decor
 

volledig overzicht

Geurambassadeur

AGENDA 2017

* * * * *

 

 

 

Vorige SPITStijd ITEMS:

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NH Spitstijd

Sjoerd Hilarius &

Geurambassadeur Claudia De Vos

* * * * *

Woensdag 7 juni 2017

GEURGELUK BIJ SPORTONGELUKJES!

* * * * *

 

LUISTERLINK Radio uitzending

  

* * * * *

Geurgeluk bij sportongelukjes 

In één keer aan het sporten om toch nog deze zomer in die bikini of zwembroek te passen? Dat vraagt om ongelukken! Blauwe plekken, schaafknieën en spierpijn kun je verlichten met gebruik van geur.

Huh: geur?

Natuurlijke etherische (aromatische) olie wel te verstaan: want behalve dat dit vaak lekker ruikt, bevat etherische olie inhoudsstoffen die ook werkzaam zijn op het lijf! 

Blauwe plekken: Helicryse

Ai, dat was een flinke smak: dat wordt een dikke blauwe plek!Met een oplossing waarin Helicryse is verwerkt zul je zien dat de blauwe plekken snel wegtrekt. Helicryse (Latijn: Helichrysum Italicum) ook wel in de volksmond ‘strobloem’ geheten, is bijzonder goed hiervoor en als je het in combinatie met arnica gebruikt, werkt het nog beter. Het is zeker geen goedkope olie, maar voor ongelofelijk veel momenten in te zetten. Ook na een operatie, de huid geneest veel vlotter. Het is antibacterieel en reduceert de zwelling. Dus ook super bij verstuikingen! 

Toepassing:

Los in 10 ml. maceraat van arnica (Latijn: Arnica Montana), ook wel ‘valkruid’ geheten, vijf druppels Helicryse op. Hou het flesje in je sporttas of bij woeste wandeluitstapjes. Na een val direct smeren en elk half uur herhalen.Om een nog verfijndere synergie te verkrijgen voeg ik zelf hier ook nog blauwe Duizendbladolie (Latijn: Achillea millefolium) en de vette plantenolie Tamanu (Latijn: Callophyllum tacamahaca) aan toe.  

Schaafwondjes: Tea tree

Bij schaafwondjes, schrammen, krassen: tea tree erop. Tea tree (Latijn: Melaleuca alternifolia)  kennen we als de ultieme bacterie-killer (zie ook: aflevering 1, over verkoudheid) Dus zeer geschikt om te gebruiken om vervelende infecties te voorkomen. Deze olie mag je rechtstreeks op de huid gebruiken. Als het mogelijk is: wondje wel eerst schoonspoelen met water! 

Veiligheidsadvies: 

Bij voorkeur bij aanschaf testen of je de olie goed verdraagt. Dat doe je door b.v. voor het slapen gaan een druppel in je elleboogholte te doen en de volgende dag te kijken of het niet rood is geworden. 

Toepassing:

Druppel de olie op de schaafplek of in het wondje. Één of twee druppels zijn al voldoende.  

Spierpijn: Rozemarijn

In een keer zo fanatiek geweest dat je volgende dag niet meer kunt lopen? Masseer je spieren (of beter nog: laat ze masseren) met een olie met daarin de etherische olie van rozemarijn (Latijn: Rosmarinus officinalis) opgelost! Er zijn diverse etherische oliën van de rozemarijn te verkrijgen. Ze doen allemaal net iets anders voor je. Kies in dit geval voor Rozemarijn ct. kamfer. 

Toepassing:

Maak je eigen massage mengsel met een draagolie van 10 ml Jojobaolie (masseert lekker) met daarin een vijf druppels rozemarijn olie.  

Terminologieën

Synergie: door samenvoeging wordt de werking versterktDraagolie: een vette planten olie, zoals Jojoba, waarin de etherische olie in moet worden opgelost.Maceraat: een vette planten olie (draagolie) waarin een kruid is geweekt (gemacereerd). In dit geval is het kruid Arnica. 

WAAR

(Etherische olie, draagolie, geurverdamper)

Kijk o.a. eens bij Sjankara.nl

* * * * *

Meer NEUSnieuws?

Abonneer gratis op de NEUSbrief!

* * * * *