GEUR AMBASSADEUR

 

 
line decor
HOME : 
line decor
 
 

 
 

MOOD Making:

zelf een geursteen maken met sfeer-parfum

Sfeer in huis


Geuren kunnen op diverse manieren in de lucht worden gebracht.

We kennenvast allemaal wel het 'bakje water met een druppeltje geur-olie. Dit is een eenvoudige maar niet volkomen veilige manier: je moet er bij blijven omdat er moet een kaarsje onder moet branden en het water kan verdampen waardoor de olie van structuur veranderd.

De meest veilige en eenvoudige manier om direct van een geur te genieten is door gebruikmaking van een 'aromasteentje'. Een aromasteentje is gemaakt van biscuit gebakken klei. Door het biscuit -bakproces behoud de klei de juiste poreusheid om de olie langzaam te kunnen verdampen.

Om een geur nog persoonlijker te maken, gaan we in deze workshop onze eigen aromasteen maken. Van klei boetseren we stap voor stap een geursteen met een heel eigen vorm. Tenslotte wordt je eigen aromaverdampertje in de kleioven ‘biscuit’ afgebakken tot een blijvende vorm. Tijdens het lekker met de handen bezig zijn, wordt er verteld over heerlijke natuurlijke geuren voor een fijne sfeer in huis. Tenslotte kies je je favoriete huis en 'mood'geur uit, zodat je straks op je eigen vormgegeven steentje kunt genieten van je eigen mood-parfum.

Houd u er rekening mee dat uw geursteen een droog en bakrijd heeft. Doordat we met keramisch materiaal werken heeft dit een zekere droogtijd. Het bakken in de oven neemt ook meerdere uren in beslag. Ongeveer twee weken na het maken is de geursteen klaar om opgehaald te worden. Je kunt natuurlijk, als je zelf een keramische oven heeft, u geursteen ook direct mee nemen.

Bij Zes zintuigen werken we uitsluitend met natuurlijke, biologische etherische olie: dat wil zeggen; natuurlijke aromatische stoffen afkomstig van planten, bloemen  en bomen.

Inschrijven workshop

 


 


 

Data:
Op aanvraag


Lokatie:

Zes Zintuigen
Minister Hartsenlaan 3
1217 LR Hilversum


Kosten:
30 euro + 15 euro

inclusief stookkosten oven,

het aromasteentje met

mood-parfum en

koffie en thee


Minimum aantal

deelnemers: 6

Op aanvraag is deze workshop ook op lokatie te doen

Algemene voorwaarden

 

Inschrijven workshop