GEUR AMBASSADEUR

 

 
line decor
HOME : 
line decor
 

 

 
 

 Ontwikkel je

ZESDE ZINTUIG

 

Het zesde zintuig staat volop in de belangstelling.

Maar wat is dat zesde zintuig nu eigenlijk? Wat kan je ermee en hoe ontwikkel je het?

Om stap voor stap dichter bij ons zelf te komen en zo ons zesde zintuig te ontdekken, gebruiken we in deze cursus geur.

Geuren helpen je herinneren aan je gedrag, gevoel en innerlijke kennis.

In 6 lessen wordt uitgelegd waarom geur ons gedrag beïnvloedt en hoe het ons zesde zintuig, de intuïtie, kan helpen ontwikkelen.

De lessen zijn een combinatie van informatie, geurbeleving/-activiteiten en eenvoudige meditaties. De geuren gebruikt in de cursus zijn afkomstig van natuurlijke essentiële oliën.

Leren luisteren naar je intuïtie.

Leren luisteren naar jezelf is nodig om je intuïtie, je zesde zintuig, te kunnen ontwikkelen. In contact komen daarmee is soms lastig. Je wordt afgeleid door dagelijkse beslommeringen en mist daardoor een belangrijk stuk informatie over jezelf. Meditatie is een weg tot zelfkennis, geur is in deze lessen het voertuig om de weg te vergemakkelijken.

Dat geur invloed op het gedrag heeft is wetenschappelijk bewezen. Dat dit behalve een persoonlijke, ook een gemeenschappelijke ervaring geeft, laten antropologen zien. Geuren worden in alle culturen en tradities rond de wereld gebruikt in om ‘in contact met de goden’ te komen. Het ‘in contact met de goden komen’ kun je vrij vertalen als ‘in contact komen met nog onbewuste zelfkennis’: de intuïtie.

In de lessen staat steeds een menselijke eigenschap centraal. Deze is gekoppeld aan een bijbehorende geur afkomstig van essentiële olie.

Daarnaast maken we kennis met de historische betekenis en traditie van de plant waar de geur afkomstig van is. Al doende krijgen we na elke bewuste geurervaring steeds meer zicht op ons zelf met onze gedragingen en gevoel. Door het inzicht hierin ontwikkelt zich ons zesde zintuig en zien we steeds meer wat echt goed voor ons is en wat niet.

 

Deze cursus is 6 avonden

Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 


 


 

Data:
zie voor actuele data de

AGENDA


Lokatie:

Zes zintuigen

Minister Hartsenlaan 3

Hilversum


Kosten:
95 euro voor dagtraining,

inclusief certificaat.

Bij dagtraining biologische lunch inbegrepen.


Minimum aantal

deelnemers: 6

 

Inschrijven workshop
 
 
algemene voorwaarden